Tuesday, August 22, 2006

Sony Ericssons nya heta designlur





Sony Ericsson har äntligen förstått att designlurar säljer. Med nya Z610 har Sony Ericsson designen på sin sida för en gångs skull. Om man jämför nya Z610 med andra utpräglade designtelefoner så är Z610 fullspäckad med funktioner och avancerad teknologi.

Måtten 94,5 x 49 x 20 mm. Den kunde gärna ha varit mindre med andra ord. Den behöver inte vara 7 mm tunn som Samsungs lur men 20 mm töjer på jeansen. Dessutom väger telefonen 110 gram. Ingen tegelsten men långt ifrån lätt.

Z610 är en 3g-telefon med 2 megapixel kamera (utan autofokus) och har plats för m2-minneskort (memorystick micro). Yttre displayen som är av oled är riktigt snygg. Jag har längtat efter att en tillverkare ska fatta estiska fördelarna med denna typ av display. Philips använde sig av tekniken för länge sedan och det såg riktigt häftigt ut även då. Displayen syns överhuvudtaget inte förrän den behövs. Detta gör telefonen betydligt behagligare för ögonen.

Den inre dispplayen är en stor besvikelse dock. Sony Ericsson fortsätter med sina 176 x 220 displayer vilket duger men de kunde gärna ha kostat på sig en bättre display till sin första riktiga designtelefon.

Baksidan förstår jag inte hur SE-designers tänkte. Visserligen ser den ut som en klassisk japansk telefon men det är som om alla designer gick på rast och praktikanterna fick ta över.

Plus för telefonen är att den är lika fullmatad som de vanliga SE-telefonerna. Z610 ger oss även möjlighet att skicka foton tagna med mobilen direkt till bloggen.

Mobilen kommer finnas tillgänglig i 3 olika färger och kommer enligt SE finnas ute i handeln i September. Ska bli spännande att se den i verkligheten. Känns som den har potential att kunna ersätta LGs Chocolate som jag använder för närvarande.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Labels: , , ,

2 Comments:

At Friday, 20 October, 2006, Anonymous Anonymous said...

Den är vääääldigt läcker, men den slår inte den nya Sony Ericsson modellen W950i som kommer snart. Titta själv på http://w950i.se

 
At Saturday, 21 October, 2006, Blogger Filip Lam said...

tack för tipset :-)

 

Post a Comment

<< Home